Lees ook:

Over BordspellenCafe.nl

Bordspellencafe.nl is een digitale haven voor bordspelenthousiastelingen. Ons doel: jou voorzien van diepgaande reviews, interviews, en bruisende blogs waar zowel doorgewinterde spelers als nieuwkomers iets aan hebben. Ontdek de nieuwste spellen, deel ervaringen en vier de rijke diversiteit van bordspellen. Bordspellencafe.nl nodigt iedereen uit om aan boord te komen en de dobbelstenen te laten rollen!

Nieuwe DVG Kickstarter: Mustang Leader

Geschreven door Marco Pietersen

Gepubliceerd op mei 23, 2024

We noemden het al, in de B-17 review, er zijn veel Leader games gepubliceerd door DVG. Goed nieuws voor de liefhebber: deze week is er weer een nieuwe Kickstarter gelanceerd. Mustang Leader is gebaseerd op Zero Leader en Stuka Leader, en breidt de gameplay uit ten opzichte van de vorige spellen. Je krijgt het bevel over een squadron Amerikaanse jagers in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog, met vliegtuigen waaronder de P-38 Lightning, P-47 Thunderbolt en natuurlijk de beroemde P-51 Mustang.

Je moet de juiste mix van piloten en vliegtuigen onder jouw bevel selecteren om de verschillende soorten missies uit te voeren. Elke piloot heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Elk vliegtuig heeft zijn voor- en nadelen.

Deze game omvat extra aspecten, zoals actieradius, verwondingen en noodlandingen. Er is een gloednieuw campaign-sheet en een herontworpen tactisch display, wat een andere feel zal geven aan de bekende Leader-gameplay.

Er zijn 5 uitbreidingen, waaronder de Pacific en Noord-Afrika setting en een aantal historisch belangrijke squadrons en vliegers.

Kickstarter

De Kickstarter belooft een leuk, gemakkelijk te leren en moeilijk te beheersen spel dat snel te spelen is. Missies kunnen in minder dan 30 minuten worden voltooid en een campagne kan in slechts 1 uur klaar zijn, maar langere campagnes kunnen zo lang duren als je wilt. Dit is geen hardcore simulatie; DVG zegt dat ze een balans hebben gevonden tussen detail en plezier, waardoor het spel aanvoelt alsof je er echt bij bent, zonder je te overladen met minutieuze details. Benieuwd? Neem een kijkje op de Kickstarter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bordspel gegevens ophalen…

Marco Pietersen

Developer by trade, Gamer by heart! Mijn brede interesses zijn richting de boardgames gegroeid nadat ik de Warfighter wave 2 kickstarter gevonden had. De boardgame deur ging voor mij open en ik speel zo vaak ik kan. Mijn voorkeur gaat uit naar thematische (voornamelijk oorlog) spellen. Favorieten zijn Warfighter, Undaunted en Obsession. Ook ben ik enthousiast flightsimmer en hou van domotica.

Bekijk Berichten