Lees ook:

Over BordspellenCafe.nl

Bordspellencafe.nl is een digitale haven voor bordspelenthousiastelingen. Ons doel: jou voorzien van diepgaande reviews, interviews, en bruisende blogs waar zowel doorgewinterde spelers als nieuwkomers iets aan hebben. Ontdek de nieuwste spellen, deel ervaringen en vier de rijke diversiteit van bordspellen. Bordspellencafe.nl nodigt iedereen uit om aan boord te komen en de dobbelstenen te laten rollen!

Kickstarter: Amsterdam Board Game Design komt met drie spellen!

Geschreven door Melt

Gepubliceerd op mei 14, 2024
Amsterdam Board Game Design

Kaartspel Babel, bedacht door een lid van de Amsterdam Board Game Design. Foto: Melt Pels

Sinds dinsdag 14 mei is de Kickstarter van Amsterdam Board Game Design live! Waarom dat zo tof is? Dat leggen we hieronder uit:

Heb jij ooit de droom gehad om je eigen bordspel uit te brengen? Dan brengen we je graag in contact met Amsterdam Board Game Design (ABGD). Een clubje bordspelontwerpers dat hun zelfontworpen bordspellen test op beurzen en congressen, evenementen organiseert voor iedereen die een eigen bordspel wil ontwerpen, en nu middels verschillende seizoenen bordspellen gaat uitbrengen!

Lees verder onder de afbeelding >

Seizoen één van Amsterdam Board Game Design
Seizoen één van Amsterdam Board Game Design. Foto: Melt Pels

Eerder spraken we al met Ruud Nederpelt, één van de mannen achter ABGD. Hij vertelde ons toen dat ze bezig waren met het opzetten van een gezamenlijke crowdfundingsactie. Die is nu live! De drie spellen zijn Bable, Grachtenpand & TimeZoo. “De bedenkers brengen het in eigen beheer uit, hebben ieder een eigen illustrator gevonden en behouden het ontwerp zelf in de hand”, vertelde Ruud ons. En als dit seizoen een succes wordt, volgen er mogelijk meer!

Ik wil meedoen!

We begrijpen het maar al te goed, dat een succesvolle campagne als deze oproept tot enthousiasme. Goed nieuws: je kunt je gewoon melden in de Discord van ABGD! En wat leuk is: dan kun je ook de voortgang van andere nieuwe spellen volgen. Wie weet zit de nieuwe Knizia wel in je verscholen.

Wij zijn dol op Nederlandstalige uitgevers, al helemaal op zij die hun dromen verwezenlijken! Daarom delen we dit graag met jullie. Neem een kijkje op de pagina! Wij hebben in ieder geval al gebacked!

Drie van de vier spellen die meedoen met Seizoen Eén van de crowdfunding. Foto: Melt Pels

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bordspel gegevens ophalen…

Melt

Ik ga het lekkerst op spellen waarbij de kunst van het bluffen naar voren komt. Ik zal dan ook voornamelijk bordspellen reviewen met een hidden role mechaniek erin. Kletsen, bluffen en anderen overtuigen van mijn onschuld, daar geniet ik het meest van. Laat mijn journalistieke nieuwsgierigheid en liefde voor bordspellen je gids zijn!

Bekijk Berichten