Lees ook:

Over BordspellenCafe.nl

Bordspellencafe.nl is een digitale haven voor bordspelenthousiastelingen. Ons doel: jou voorzien van diepgaande reviews, interviews, en bruisende blogs waar zowel doorgewinterde spelers als nieuwkomers iets aan hebben. Ontdek de nieuwste spellen, deel ervaringen en vier de rijke diversiteit van bordspellen. Bordspellencafe.nl nodigt iedereen uit om aan boord te komen en de dobbelstenen te laten rollen!

Print & Play: deze 5 spellen print je zelf uit en speel je gratis

Geschreven door Melt

Gepubliceerd op december 6, 2023

Bordspellen zijn niet altijd duur. Als je zelf een printer in huis hebt, zijn er genoeg bordspellen die je kunt uitprinten en spelen. En de bestanden krijg je he-le-maal gratis! Als je op zoek bent naar kosteloos speelplezier, dan is het print & play genre iets voor jou. We sommen een paar pareltjes voor je op:

Wie zegt dat bordspellen altijd duur zijn, heeft het mis. In de wereld van print & play ontvouwt zich een schatkist aan spellen die je kunt ervaren zonder een fortuin uit te geven. Deze DIY-bordspellen kun je gewoon thuis uitprinten! Dus, trek je printer uit de kast, steek de stekker er in en let’s go.

De Print & Play-spellen die we hier delen, zijn officiële bestanden van de ontwikkelaars zelf. De uitgever heeft aangegeven dat je het spel op deze manier mag downloaden, printen en spelen.

Foto: Eline / Boardgamefan

Secret Hitler

Welkom in de schaduwrijke wereld van politieke intrige en geheime allianties. Secret Hitler neemt spelers mee op een meeslepende reis waarin iedereen vertrouwd lijkt, maar niets is wat het lijkt. Met geheime rollen en een onderliggende strijd tussen liberalen en fascisten, moet je je medespelers leren lezen, terwijl je probeert de ware identiteit van de beruchte Secret Hitler te onthullen.

Met dit spel ontdek je hoe sluw je vrienden écht zijn. De spanning stijgt bij elke stemronde en elk genomen besluit, en het vinden van de opperfascist is zowel uitdagend als spannend.

Vind je het spel leuk, dan kun je ervoor kiezen om de officiële versie te kopen. Deze komt met houten speelstukken, meerdere borden van hogere kwaliteit en enveloppen voor de speelkaarten. Vraag ernaar bij je lokale bordspelwinkel!

Is het thema rondom Hitler niet zo jouw ding? Dan is er ook Secret Sith!


Foto: Monikers / Palm Court

Monikers

Stap in de wereld van hilariteit en gegiechel met het print & play spel “Monikers“. Dit rete-simpele spel is een combinatie van hints en 30-seconds. Het concept is eenvoudig maar geniaal: probeer je teamgenoten een reeks namen te laten raden in drie rondes. Eerst door ze te omschrijven, dan door uit te beelden en dan met nog maar één woord.

Of je nu met oude vrienden of nieuwe bekenden speelt, “Monikers” zorgt voor een gezellige sfeer vol grappige momenten. Print de kaarten, verdeel de teams, en bereid je voor op een avond vol hilariteit en komische momenten.

Je kunt Monikers ook heel makkelijk zelf aanvullen. Je hoeft alleen maar wat nieuwe namen en karakters te bedenken. Zo kun je dus een eigen versie maken met een thema naar keuze bijvoorbeeld.


Foto: Gamelyn Games LLC.

Tiny Epic Galaxies

Dit opmerkelijke spel brengt de ruimte naar je eigen eettafel. Print de componenten uit en ga als kosmische ontdekkingsreiziger planeten koloniseren, je rijkdom vergroten en je medespelers een hak zetten. Wat “Tiny Epic Galaxies” onderscheidt, is niet alleen het meeslepende ruimte-thema, maar ook de diepgang van strategische besluitvorming ondanks het kleine formaat van het spel.

Tiny Epic Galaxies is ook te koop! Het wordt uitgegeven door Gamelyn Games en is verkrijgbaar bij de betere spellenwinkel.

Download Tiny Epic Galaxies (linkt naar externe pagina) – Let op: groot bestand! (10MB)


Foto: OneDeckDungeon.com

One Deck Dungeon

Betreed de kerker van “One Deck Dungeon”. In dit solo of coöperatieve kaartspel moet je monsters verslaan, valstrikken ontwijken en de diepste niveaus van een mysterieuze kerker verkennen. En dat allemaal samengeperst in één stapel kaarten, waardoor je het makkelijk meeneemt.

Print je avontuurlijke dek uit, houdt wat dobbelstenen bij de hand en duik in de diepten van de kerker, waar elk getrokken kaartje een nieuwe uitdaging onthult.

One Deck Dungeon is ook te koop! Het wordt uitgegeven door Asmadi Games en is verkrijgbaar via hun website of bij een lokale spellenwinkel. Er zijn meerdere varianten en verhalen beschikbaar.

Download One Deck Dungeon (linkt naar externe website) – Let op: de regels zijn een aparte download.


Foto: Mottainai / Asmadi Games

Mottainai

Dompel jezelf onder in de Japanse kunst van efficiëntie en handel met “Mottainai”. Japanse ambachtslieden werken aan een tempel en hebben elk een eigen taak. Van het creëren van prachtige kunstwerken tot het verbeteren van de tempel, elke zet is doordrenkt met strategische besluitvorming en culturele betekenis. Wat “Mottainai” onderscheidt, is de elegantie van het spelontwerp en de diepgang die wordt bereikt met een compacte set kaarten. Print je eigen set, duik in de rijke thematiek van Japanse tradities en ontdek de kunst van het optimaliseren van elk gebaar.

Mottainai is ook te koop! Het wordt uitgegeven door Asmadi Games en is verkrijgbaar via hun website of bij een lokale spellenwinkel. Er is een uitbreiding beschikbaar met de naam Wutai Mountain.

Download Motainai – Let op: linkt naar externe website (directe download)


Jouw Print & Play tips zijn welkom

De wereld van print & play bordspellen biedt een schat aan gratis speelplezier. Heb jij nog een mooi voorbeeld van Print & Play spellen? Laat het ons hieronder weten!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bordspel gegevens ophalen…

Melt

Ik ga het lekkerst op spellen waarbij de kunst van het bluffen naar voren komt. Ik zal dan ook voornamelijk bordspellen reviewen met een hidden role mechaniek erin. Kletsen, bluffen en anderen overtuigen van mijn onschuld, daar geniet ik het meest van. Laat mijn journalistieke nieuwsgierigheid en liefde voor bordspellen je gids zijn!