Lees ook:

Over BordspellenCafe.nl

Bordspellencafe.nl is een digitale haven voor bordspelenthousiastelingen. Ons doel: jou voorzien van diepgaande reviews, interviews, en bruisende blogs waar zowel doorgewinterde spelers als nieuwkomers iets aan hebben. Ontdek de nieuwste spellen, deel ervaringen en vier de rijke diversiteit van bordspellen. Bordspellencafe.nl nodigt iedereen uit om aan boord te komen en de dobbelstenen te laten rollen!

NK Terraforming Mars: ‘Dit jaar meer dan 130 deelnemers’

Geschreven door Bordspellencafé.nl

Gepubliceerd op juli 4, 2024
Een foto met de winnaars van de vorige editie van het Terraforming Mars NK, met voorin de gastheer

De prijsuitreiking van vorig jaar. | foto: Nederlandse kampioenschappen Terraforming Mars

Ook dit jaar vindt het Terraforming Mars Toernooi weer plaats in Amersfoort, met inmiddels al meer dan 130 enthousiaste deelnemers. Iedereen die meedoet, krijgt een unieke promokaart, en voor de beste spelers liggen er ongeveer dertig prijzen klaar. Hier is alles wat je moet weten.

Terraforming Mars is een complex bordspel waarin spelers bedrijven leiden met als doel Mars leefbaar te maken. Dit doen ze door bossen aan te planten, oceanen te creëren en de temperatuur te verhogen. De winnaar is degene die het meest heeft bijgedragen aan het terraformen van Mars. Wie het meest efficiënt te werk gaat, scoort de meeste punten en wint.

Het spel wordt tijdens het Nederlands Kampioenschap (NK) met vier spelers per tafel gespeeld. Een gemiddeld potje duurt meestal rond de 2,5 uur en bestaat uit ongeveer acht rondes. De spelers worden in het toernooi ingedeeld aan verschillende tafels en na de eerste ronde worden ze opnieuw ingedeeld op basis van hoe goed ze gespeeld hebben.

Het artikel gaat verder na de foto >

Je ziet drie deelnemers die, tijdens hun deelname aan het NK Terraforming Mars, druk aan het spelen zijn. De speler in de voorgrond bekijkt zijn kaarten, terwijl de andere spelers het bord bestuderen.
Deelnemers tijdens het toernooi | foto: Nederlands kampioenschappen Terraforming Mars

De Terraforming Mars Big Box

“Dankzij de sponsoren zoals het Spellenhuis Haarlem en Intrafin Games kunnen we mooie prijzen weggeven. De hoofdprijs is een Terraforming Mars Big Box ter waarde van €250″, vertelt Tim Kreuk, een van de organisatoren. “En voor de top 30 spelers hebben we een prijzentafel, waar je zelf een prijs vanaf kunt kiezen.” Alle deelnemers ontvangen dit jaar een promokaart: ‘Nieuw Holland’. Spelers kunnen met deze unieke kaart hun steden op het water bouwen, wat een Nederlands tintje aan het spel geeft. “We krijgen al vraag vanuit Amerika of we de promokaart willen opsturen, dus er is internationale vraag naar”, vertelt Tim.

Eerst nog even oefenen

Op 31 augustus vindt er een try-out toernooi plaats in het Spellenhuis in Den Haag, waar deelnemers kunnen oefenen voor het NK. “Het is echt een trainingssessie voor deelnemers, dus kennis over hoe je het spel speelt is wel handig. De try-out voor het Terraforming Mars Toernooi is een handige plek om je strategieën te testen en je voor te bereiden op het grote evenement.”

Alle info op een rij

De Dutch Open Terraforming Mars vindt plaats op zaterdag 28 september. Het toernooi vindt plaats in het Denksportcentrum Amersfoort, Nijverheidsweg-Noord 76C, 3812PM. Het eerste spel start om 09:30.

Deelname kost €15,- waarvoor prijzen beschikbaar worden gesteld en elke speler een drankje krijgt. Je kunt ter plekke gratis parkeren.

De plek om je te registreren en meer informatie over het Terraforming Mars Toernooi vind je hier.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bordspel gegevens ophalen…

Bordspellencafé.nl

Bordspellencafé.nl is een digitale haven voor bordspelenthousiastelingen. Ons doel: jou voorzien van diepgaande reviews, strategietips, en bruisende blogs waar zowel doorgewinterde spelers als nieuwkomers iets aan hebben. Ontdek de nieuwste spellen, deel ervaringen en vier de rijke diversiteit van bordspellen. Bordspellencafé.nl nodigt iedereen uit om aan boord te komen en de dobbelstenen te laten rollen!

Bekijk Berichten